середа, 18 січня 2017 р.

ЩЕ ОДИН СПОСІБ ВИРОЩУВАТИ РОЗСАДУ: ЯЄЧНА ШКАРЛУПА

Чи знали ви про те, що розсаду можна виростити в яєчній шкаралупі? За осінньо-зимовий період нескладно назбирати чимало «ємностей» для висадки. Схема досить проста: під час приготування їжі надломлюєте частково шкаралупу, вміст переливаєте у будь-яку ємність, а гострі кінці зарівнюєте ножем.



Перед висадкою розсади необхідно попередньо підготувати контейнери, в яких будете зберігати шкарлупки від яєць. Вам можуть підійти будь-які невеликі банки. На дно ваших ємностей необхідно трохи насипати земляної суміші або тирси. Туди ж поміщають і самі яєчні шкарлупки. Також їх можна тимчасово зберігати у картонних упаковках для яєць.



Перед висадкою розсади низ шкаралупи обов’язково проткніть шилом або ж спицею для того, аби вода мала змогу стікати під час поливу і наповніть отриману ємність ґрунтом. Його зволожте за допомогою рожевого розчину марганцівки і покладіть у кожну шкаралупку пророщене насіння. Наступні кроки: присипка землею та поливка водою.


Контейнер зі шкаралупками варто поставити у тепле місце та накрити його плівкою. Щодня зволожуйте верхній шар землі за допомогою пульвелізатора. Контейнери (після появи паростка) переставте поближче до світла. Можна скористатись лампою для того, аби підтримати правильний світловий режим.


Також перед посадкою у ґрунт варто трохи  стиснути у долоні  шкаралупу, щоб вона тріснула, і опустити її лунку.




Чим відрізняється такий спосіб? Рослина отримує додатково чимало добрива, адже у яєчній шкаралупі є вапно, необхідне рослинам для росту і плодоношення. А ще вапно знижує кислотність ґрунту. Поруч із цим яєчна шкаралупа покращує структуру ґрунту і підвищує ефективність мінеральних добрив, саме тому розсада швидко набирає хорошу форму і як результат, дає згодом багатий урожай.


Немає коментарів:

Дописати коментар