неділя, 4 грудня 2016 р.

ДЕ НАРОДИВСЯ, ТАМ ПРИГОДИВСЯ

Сучасне життя пропонує нам чималий вибір будь-якого товару. Різноманіття не оминуло не тільки супермаркети, а й крамнички у невеликих містах. Нікого давно не здивуєш класичним набором для святкового столу: бананом, апельсином, виноградом  чи ківі. Натомість  гранат, ананас, авокадо увійшли до повсякденного раціону українців.
Поруч із цим, наше яблуко ніби якось сором’язливо стоїть у стороні. А насправді все починалось з яблука, трохи жартома і водночас  всерйоз пригадуємо собі яблуко від змія-спокусника у руках Єви, яблуко розбрату з грецької міфології та врешті-решт те яблуко, що упало на голову Ньютону, який в свій час можливо не зробив би безлічі відкриттів, якби не те яблуко. До речі, а чи знали ви те, що наші пращури  знали і використовували  яблука в якості їжі ще з 6500 року до н.е. — про це свідчать археологічні розкопки.
І ось вони перед нами, в акуратному ящичку, але чомусь рука тягнеться до заморського банану замість того, щоб підтримати вітчизняний продукт. Але даремно. І ми доведемо свою думку.
По-перше, яблука не містять жир, натрій і холестерин. Також вони не впливають на фігуру, адже яблуко середніх розмірів містить близько 80 калорій. По-друге, користь від яблук чимала. Вони насичені цілісіньким букетом  корисних речовин. Так, зокрема, це криничка клітковини  і антиоксидантів. Особливо корисні яблука для травлення, адже  саме у яблуках в достатній кількості міститься вітамін G, який сприяє нормальному травленню і росту. Завдяки вмісту в яблуках природних кислот, які спільно з дубильними речовинами заспокоюють процеси бродіння в кишечнику, яблука сприяють природному очищенню і відновленню кишечника, позбавляють від метеоризму і здуття живота. А ще у яблуках присутні речовини, що зупиняють ріст ракових клітин в травних органах і у всьому організмі. Яблука мають м'яку жовчогінну дію, таким чином, запобігаючи захворюванням жовчного міхура, утворенню в ньому каменів і холециститам. Особливо корисний в цьому випадку свіжовичавлений яблучний сік. Соковиті плоди знижують вміст холестерину в крові до 30%. Плоди з низьким вмістом цукру рекомендуються хворим на цукровий діабет, оскільки вони позитивно впливають на зміну кількості цукру в крові. До речі,  регулярне вживання яблук і яблучного соку запобігає руйнуванню клітин мозку і втраті пам'яті. Також яблука захищають зуби від руйнування. З'їдене вранці яблуко здатне замінити традиційну чистку зубів із застосуванням зубної пасти або порошку.
  

Тому, підбиваючи підсумки можемо сказати те, що яблуко – справжнісінький домашній лікар. 

Вживайте яблука щодня і не ходіть до лікаря!




Немає коментарів:

Дописати коментар