Сучасне життя
пропонує нам чималий вибір будь-якого товару. Різноманіття не оминуло не тільки
супермаркети, а й крамнички у невеликих містах. Нікого давно не здивуєш
класичним набором для святкового столу: бананом, апельсином, виноградом чи ківі. Натомість гранат, ананас, авокадо увійшли до
повсякденного раціону українців.
Поруч із цим,
наше яблуко ніби якось сором’язливо стоїть у стороні. А насправді все
починалось з яблука, трохи жартома і водночас
всерйоз пригадуємо собі яблуко від змія-спокусника у руках Єви, яблуко
розбрату з грецької міфології та врешті-решт те яблуко, що упало на голову
Ньютону, який в свій час можливо не зробив би безлічі відкриттів, якби не те
яблуко. До речі, а чи знали ви те, що наші пращури знали і використовували яблука в якості їжі ще з 6500 року до н.е. —
про це свідчать археологічні розкопки.
І ось вони
перед нами, в акуратному ящичку, але чомусь рука тягнеться до заморського
банану замість того, щоб підтримати вітчизняний продукт. Але даремно. І ми
доведемо свою думку.
По-перше, яблука не містять жир, натрій і холестерин.
Також вони не впливають на фігуру, адже яблуко середніх розмірів містить
близько 80 калорій. По-друге, користь від яблук чимала. Вони насичені
цілісіньким букетом корисних речовин.
Так, зокрема, це криничка клітковини і
антиоксидантів. Особливо корисні яблука для
травлення, адже саме у яблуках в достатній кількості
міститься вітамін G, який сприяє нормальному травленню і росту. Завдяки
вмісту в яблуках природних кислот, які спільно з дубильними речовинами
заспокоюють процеси бродіння в кишечнику, яблука сприяють природному очищенню і
відновленню кишечника, позбавляють від метеоризму і здуття живота. А ще у яблуках присутні речовини,
що зупиняють ріст ракових клітин в травних органах і у всьому організмі. Яблука
мають м'яку жовчогінну дію, таким чином, запобігаючи захворюванням жовчного міхура,
утворенню в ньому каменів і холециститам. Особливо корисний в цьому випадку
свіжовичавлений яблучний сік. Соковиті плоди знижують вміст холестерину в крові
до 30%. Плоди з низьким вмістом цукру рекомендуються хворим на цукровий діабет,
оскільки вони позитивно впливають на зміну кількості цукру в крові. До речі,
регулярне вживання яблук і яблучного соку запобігає руйнуванню клітин
мозку і втраті пам'яті. Також яблука захищають зуби від руйнування. З'їдене
вранці яблуко здатне замінити традиційну чистку зубів із застосуванням зубної
пасти або порошку.
Тому,
підбиваючи підсумки можемо сказати те, що яблуко – справжнісінький домашній
лікар.
Вживайте яблука щодня і не ходіть до лікаря!
Немає коментарів:
Дописати коментар