Ми неодноразово писали про користь яблук для організму людини, адже вони належать до продуктів, які потрібно вживати регулярно, але не всі знають про те, що з запашних плодів можна приготувати не тільки смачні страви, а й ароматні напої, які під час новорічних та різдвяних свят зігріватимуть та створюватимуть приємну атмосферу.
Гарячий яблучний сидр
Інгредієнти для приготування:
* яблучний сидр або яблучний сік: 1 л
* кориця: 3 палички
* гвоздика: 6 бутонів
* цедра одного апельсину
Готуємо так:
Сидр, корицю, гвоздику і цитрусову цедру довести до кипіння в каструльці. Варити на повільному вогні 20 хвилин. Трохи остудити, процідити, розлити сидр по келихах. Прикрасити яблучний сидр паличкою кориці. За бажанням можна додати мед.
Гарячий яблучний сидр зігріє холодними осінніми вечорами, а його пряний аромат наповнить будинок приємним запахом та подарує гарний настрій! Яблучний сидр – один з найпопулярніших напоїв в США, Канаді та ряді країн Західної Європи/
Безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти для приготування:
* виноградний сік: 1 л
* кип'ячена вода: 100 мл
* цукор: 3-4 ст. ложки
* гвоздика: 2 бутони
* дрібка кориці
* яблуко, апельсин, лимон: по 1 шт.
Готуємо так:
1. Апельсин добре помити і натерти з половини цедру. Вичавити з цілого апельсина сік. Другу половину шкірки апельсина дрібно порізати. Лимон ретельно помити і дрібно нарізати разом з цедрою, видаливши зернятка. Яблуко почистити і нарізати невеликими шматочками.
2. З’єднати виноградний та апельсиновий соки і воду. Додати яблуко, лимон, шкірку апельсина, цукор, гвоздику, корицю, апельсинову цедру і на невеликому вогні довести до кипіння (кип’ятити не можна).
3. Розлити глінтвейн у склянки і вживати гарячим.
* Якщо виноградний сік дуже солодкий, цукор до глінтвейну можна і недодавати, і навпаки, якщо сік з помітною кислинкою, кількість цукру можна збільшити.
Яблучна наливка
Інгредієнти для приготування:
* яблука: 2,5 кг
* цукор: 2 кг
* вода: 7,5 л
* горілка: 1,5 л
Готуємо так:
1. Яблука почистити, порізати, вийняти серцевинки. У велику ємність (краще бутель) покласти яблука, залити горілкою і охолодженою кип’яченою водою. Обв’язати горло бутлі марлею, поставити на 2 тижні на сонці, щодня збовтувати.
2. Коли яблука спливуть наверх, рідину процідити через марлю, додати цукор, знову поставити на 2 дні на сонці, після того переставити на 10 днів у холодне місце. Потім процідити рідину, розлити у пляшки, закупорити пробками, обв’язати їх мотузками і тримати в холодному місці. Через 3 тижні наливка готова до вживання.
Яблучний коктейль з медом
Інгредієнти для приготування:
* кефір: 0,5 л
* яблука: 3 шт.
* мед: 4 ст. ложки
* кориця: за смаком
Готуємо так:
1. Яблука почистити, вийняти серцевину, порізати на великі шматки. Покласти в чашу блендера. Перемолоти в пюре, додати корицю і мед.
2. У чашу блендера влити кефір, ще раз усе преремолоти. Налити у чашки.
Гарячий яблучний сидр
Інгредієнти для приготування:
* яблучний сидр або яблучний сік: 1 л
* кориця: 3 палички
* гвоздика: 6 бутонів
* цедра одного апельсину
Готуємо так:
Сидр, корицю, гвоздику і цитрусову цедру довести до кипіння в каструльці. Варити на повільному вогні 20 хвилин. Трохи остудити, процідити, розлити сидр по келихах. Прикрасити яблучний сидр паличкою кориці. За бажанням можна додати мед.
Гарячий яблучний сидр зігріє холодними осінніми вечорами, а його пряний аромат наповнить будинок приємним запахом та подарує гарний настрій! Яблучний сидр – один з найпопулярніших напоїв в США, Канаді та ряді країн Західної Європи/
Безалкогольний глінтвейн
Інгредієнти для приготування:
* виноградний сік: 1 л
* кип'ячена вода: 100 мл
* цукор: 3-4 ст. ложки
* гвоздика: 2 бутони
* дрібка кориці
* яблуко, апельсин, лимон: по 1 шт.
Готуємо так:
1. Апельсин добре помити і натерти з половини цедру. Вичавити з цілого апельсина сік. Другу половину шкірки апельсина дрібно порізати. Лимон ретельно помити і дрібно нарізати разом з цедрою, видаливши зернятка. Яблуко почистити і нарізати невеликими шматочками.
2. З’єднати виноградний та апельсиновий соки і воду. Додати яблуко, лимон, шкірку апельсина, цукор, гвоздику, корицю, апельсинову цедру і на невеликому вогні довести до кипіння (кип’ятити не можна).
3. Розлити глінтвейн у склянки і вживати гарячим.
* Якщо виноградний сік дуже солодкий, цукор до глінтвейну можна і недодавати, і навпаки, якщо сік з помітною кислинкою, кількість цукру можна збільшити.
Яблучна наливка
Інгредієнти для приготування:
* яблука: 2,5 кг
* цукор: 2 кг
* вода: 7,5 л
* горілка: 1,5 л
Готуємо так:
1. Яблука почистити, порізати, вийняти серцевинки. У велику ємність (краще бутель) покласти яблука, залити горілкою і охолодженою кип’яченою водою. Обв’язати горло бутлі марлею, поставити на 2 тижні на сонці, щодня збовтувати.
2. Коли яблука спливуть наверх, рідину процідити через марлю, додати цукор, знову поставити на 2 дні на сонці, після того переставити на 10 днів у холодне місце. Потім процідити рідину, розлити у пляшки, закупорити пробками, обв’язати їх мотузками і тримати в холодному місці. Через 3 тижні наливка готова до вживання.
Яблучний коктейль з медом
Інгредієнти для приготування:
* кефір: 0,5 л
* яблука: 3 шт.
* мед: 4 ст. ложки
* кориця: за смаком
Готуємо так:
1. Яблука почистити, вийняти серцевину, порізати на великі шматки. Покласти в чашу блендера. Перемолоти в пюре, додати корицю і мед.
2. У чашу блендера влити кефір, ще раз усе преремолоти. Налити у чашки.
Немає коментарів:
Дописати коментар