пʼятниця, 30 грудня 2016 р.

РЕЦЕПТИ СМАЧНИХ ЯБЛУЧНИХ НАПОЇВ ДО РІЗДВЯНИХ ТА НОВОРІЧНИХ СВЯТ

Ми неодноразово писали про користь яблук для організму людини, адже вони належать до продуктів, які потрібно вживати регулярно, але не всі знають про те, що з запашних плодів можна приготувати не тільки смачні страви, а й ароматні напої, які під час новорічних та різдвяних свят зігріватимуть та створюватимуть приємну атмосферу.

Гарячий яблучний сидр


Інгредієнти для приготування:

* яблучний сидр або яблучний сік: 1 л
* кориця: 3 палички
* гвоздика: 6 бутонів
* цедра одного апельсину

Готуємо так:
Сидр, корицю, гвоздику і цитрусову цедру довести до кипіння в каструльці. Варити на повільному вогні 20 хвилин. Трохи остудити, процідити, розлити сидр по келихах. Прикрасити яблучний сидр паличкою кориці. За бажанням можна додати мед.
Гарячий яблучний сидр зігріє холодними осінніми вечорами, а його пряний аромат наповнить будинок приємним запахом та подарує гарний настрій! Яблучний сидр – один з найпопулярніших напоїв в США, Канаді та ряді країн Західної Європи/

Безалкогольний глінтвейн


Інгредієнти для приготування:
* виноградний сік: 1 л
* кип'ячена вода: 100 мл
* цукор: 3-4 ст. ложки
* гвоздика: 2 бутони
* дрібка кориці
* яблуко, апельсин, лимон: по 1 шт.

Готуємо так:
1. Апельсин добре помити і натерти з половини цедру. Вичавити з цілого апельсина сік. Другу половину шкірки апельсина дрібно порізати. Лимон ретельно помити і дрібно нарізати разом з цедрою, видаливши зернятка. Яблуко почистити і нарізати невеликими шматочками.
2. З’єднати виноградний та апельсиновий соки і воду. Додати яблуко, лимон, шкірку апельсина, цукор, гвоздику, корицю, апельсинову цедру і на невеликому вогні довести до кипіння (кип’ятити не можна).
3. Розлити глінтвейн у склянки і вживати гарячим.
* Якщо виноградний сік дуже солодкий, цукор до глінтвейну можна і недодавати, і навпаки, якщо сік з помітною кислинкою, кількість цукру можна збільшити.

Яблучна наливка

Інгредієнти для приготування:
* яблука: 2,5 кг
* цукор: 2 кг
* вода: 7,5 л
* горілка: 1,5 л

Готуємо так:
1. Яблука почистити, порізати, вийняти серцевинки. У велику ємність (краще бутель) покласти яблука, залити горілкою і охолодженою кип’яченою водою. Обв’язати горло бутлі марлею, поставити на 2 тижні на сонці, щодня збовтувати.
2. Коли яблука спливуть наверх, рідину процідити через марлю, додати цукор, знову поставити на 2 дні на сонці, після того переставити на 10 днів у холодне місце. Потім процідити рідину, розлити у пляшки, закупорити пробками, обв’язати їх мотузками і тримати в холодному місці. Через 3 тижні наливка готова до вживання.

Яблучний коктейль з медом

Інгредієнти для приготування:
* кефір: 0,5 л
* яблука: 3 шт.
* мед: 4 ст. ложки
* кориця: за смаком

Готуємо так:
1. Яблука почистити, вийняти серцевину, порізати на великі шматки. Покласти в чашу блендера. Перемолоти в пюре, додати корицю і мед.
2. У чашу блендера влити кефір, ще раз усе преремолоти. Налити у чашки.

Немає коментарів:

Дописати коментар