1. Батьківщина помаранчів — Індія та Південно-Східна Азія;
2. Слово «апельсин» запозичене з голландської мови;
3. Соковиті плоди насичені вітамінами А, B1, В2, В6, C, PP і мікроелементами калієм, кальцієм, магнієм, фосфором,залізом, магнієм і цинком;
4.Світовий ринок апельсинів складає близько 50 млн. т на рік;
5. 40 — 50% зібраних у світі апельсинів використовується для переробки;
6. Середні обсяги світового виробництва апельсинового соку становлять дещо більше 2 млн т.
7. Один апельсин містить таку дозу вітаміну C, що його споживання забезпечує денну норму цього вітаміну для людини;
8. М'якоть апельсина або його сік, у свіжому або консервованому виді, збуджують апетит і сприяють поліпшенню травлення, стимулюють виділення жовчі. Апельсин корисний при авітамінозі, він сприяє зміцненню імунної системи і покращує обмінні процеси. Рекомендується вживання апельсинів при гіпертонії, атеросклерозі, ожирінні;
9.З шкірки, що має до 2% олії, виготовляють апельсинову ефірну олію, яка використовується в парфумерії і кондитерській промисловості;
10. При виробництві апельсинового соку половина сировини йде у відходи. Тому розглядаються проекти по їх переробці на біопаливо;
2. Слово «апельсин» запозичене з голландської мови;
3. Соковиті плоди насичені вітамінами А, B1, В2, В6, C, PP і мікроелементами калієм, кальцієм, магнієм, фосфором,залізом, магнієм і цинком;
4.Світовий ринок апельсинів складає близько 50 млн. т на рік;
5. 40 — 50% зібраних у світі апельсинів використовується для переробки;
6. Середні обсяги світового виробництва апельсинового соку становлять дещо більше 2 млн т.
7. Один апельсин містить таку дозу вітаміну C, що його споживання забезпечує денну норму цього вітаміну для людини;
8. М'якоть апельсина або його сік, у свіжому або консервованому виді, збуджують апетит і сприяють поліпшенню травлення, стимулюють виділення жовчі. Апельсин корисний при авітамінозі, він сприяє зміцненню імунної системи і покращує обмінні процеси. Рекомендується вживання апельсинів при гіпертонії, атеросклерозі, ожирінні;
9.З шкірки, що має до 2% олії, виготовляють апельсинову ефірну олію, яка використовується в парфумерії і кондитерській промисловості;
10. При виробництві апельсинового соку половина сировини йде у відходи. Тому розглядаються проекти по їх переробці на біопаливо;
Немає коментарів:
Дописати коментар